Οικονομια

 

Οικονομία

Η χρήση του μεταλλικού σκελετού στην κατασκευή κτιρίων βοηθά στην αποφυγή των συνηθισμένων και χρονοβόρων εκκρεμοτήτων, όπως και τα προβλήματα σχεδιασμού. Επιτρέπει γρηγορότερη περάτωση έργων αφού δεν υπάρχει χρόνος αναμονής όπως με το μπετόν. Εγγυάται ακριβείς ευθείες, τετράγωνες γωνίες και λεία κουφώματα, εξασφαλίζοντας την ομαλή εφαρμογή και κίνηση σε πόρτες και παράθυρα και εξασφαλίζει στον πελάτη μέχρι και 25% χαμηλότερο κόστος κατασκευής.

Είναι ελαφρύτερος και ευκολότερος στην συναρμολόγηση από άλλα υλικά κατασκευής σκελετού, και δεν χρειάζεται να γίνει διαχωρισμός καθώς η ποιότητα είναι ενιαία. Έτσι οι απώλειες είναι λιγότερες (2% για τον χάλυβα), προσφέροντας πιο επικερδείς κατασκευές και παρέχοντας ένα προϊόν φιλικότερο στο περιβάλλον – σημείο που αναδεικνύει μια οικολογική αντίληψη και την εμπορευσιμότητα του κτίσματος.

Επίσης χρησιμοποιούνται θερμομονωτικά και ηχομονωτικά υλικά με αποτέλεσμα την καλύτερη ενεργειακή απόδοση και χαμηλότερο κόστος ενέργειας.

Το συγκεκριμένο σύστημα δόμησης αποτελεί μια λύση που προσαρμόζεται στις μελλοντικές ανάγκες των ιδιοκτητών. Οι μη φέρουσες τοιχοποιίες ξηράς δόμησης μπορούν εύκολα να μετακινηθούν σε σύντομο χρόνο, με χαμηλό κόστος, προκαλώντας ελάχιστες ζημιές στο χώρο γεγονός που είναι αδύνατο με τη συμβατική μέθοδο. Το ίδιο ισχύει για περιπτώσεις μελλοντικής επέκτασης, όπου εξασφαλίζεται η άψογη εφαρμογή του "παλαιού" με το "νέο".